餐廳: 鹿角巷
資訊:

2018-10-10 253 瀏覽
每日返工經過「鹿角」,都見到條龍由北京道排隊去到彌敦道口,我心想真係咁好飲咩🤔我就過去睇吓有什麼種類飲品,有(1)黑糖鹿丸系列,(2)奶香系列,(3)濃醇鮮奶茶,(4)鹿角輕茶,(5)鹿角特調(6)嚴選鮮果,(7)金鑑賞系列,(8)光飲系列,我都係返公司同我同事講先,睇吓佢地有無興趣,果然好大反應,個個都話要飲,好!我出錢💰你出力💪好 Fair, 我選擇佐黑糖鹿丸鮮奶(Brown Sugar Deerioca Milk) ,返到嚟同事交代怎樣飲法(1)不要搖擺,直接飲,(2)搖9次,咁就黑糖同鮮奶混合一體;我就比較喜歡第一種飲法,可以試到層次感, 又試到奶既香味,多數用meiji4.3特濃牛奶, 至於珍珠 煙靭度都好平均,如果可以淋番少少就好喇, 尚算合格😋
黑糖鹿丸鮮奶(熱)