2024-08-07 145 瀏覽
今日去開灣仔呢邊買餸,就經過呢一間飲品小店,餐廳已台式嘅飲品為主,跟住喺佢嘅櫥窗出邊仲有好多種唔同嘅蛋糕,鍾意食蛋糕嘅朋友都可以外賣,餐廳嘅餐牌非常多元化,而且真係花多眼亂,價錢嚟講,我覺得呢個非常親民,喺灣仔嚟講真係唔算太貴,我同朋友就每人叫做一杯試吓,店員即叫即做,正!夕燒十八夕玉,朋友就叫做呢一杯試吓,去咗茶底非常香濃,而且加埋夕玉,增加咗成杯飲品嘅口感,夏天嚟講飲呢一類消暑嘅飲品真係非常正,而且我覺得甜度都非常正常,本身就係一個唔係太鍾意飲太甜嘢嘅人,餐廳喺條配嘅飲品方面都做得唔錯,呢一杯嘢飲我都試咗兩啖,唔錯!金鍠楊枝甘露,我就叫咗呢一個,因為我非常鍾意芒果嘅配搭,份量嚟講大大杯非常抵飲,而且非常多芒果嘅果肉,亦都非常鮮甜,食到芒果本身嘅香甜味道,整個配搭上都有啲似許留山以前嘅配搭,而且非常好飲,口感亦都非常軟綿綿,夏天嚟講真係冇得輸,鍾意芒果系列嘅朋友真係唔可以錯過,整體嚟講我覺得都唔錯!餐廳仲有外賣蛋糕,見到我哋喺等緊飲品嘅時候都有人買,見到有開心果味嘅蛋糕,下次有機會再行過嘅時候買一件返去屋企試吓先!