2023-07-31
扇火鍋推出左夏日限定嘅蕃茄壽喜燒火鍋放題,湯底充滿清新嘅蕃茄同蔬菜,炎炎夏日食更加可以喚醒味蕾午市澳洲產黑毛和牛套餐除左有主角黑毛和牛,仲有牛板鍵、封門柳、牛舌、北海道四元豚、海鮮小拼盤、份量非常慷慨!蕃茄壽喜燒湯底酸酸甜甜,即使食咁多肉都唔會覺得好滯,而且入面本身有好多蔬菜、菇類等等,所以都唔會話太過膩!「黑毛和牛」嘅脂肪比例係個人最喜歡,食落有油脂香氣,口感最軟腍「封門柳」嘅肉味最香濃「牛舌」係薄切嘅,好爽口熟食區有關東煮,台式炸物,而蔬菜區嘅選擇都應有盡有,估唔到一般火鍋放題少見嘅羽衣甘藍、蟹味菇都可供選擇!而打完邊爐,當然食埋甜品先圓滿!呢度有自助軟雪糕機,可以自己吱乳酪雪糕同牛奶雪糕,加埋朱古力/士多啤梨醬,就最perfect!臨走仲可以喺門口玩拉繩抽獎遊戲,小朋友玩就最開心喇!
「封門柳」嘅肉味最香濃
「牛舌」係薄切嘅,好爽口
臨走仲可以喺門口玩拉繩抽獎遊戲,小朋友玩就最開心喇!