2023-07-13
尖沙咀淨係諗到火鍋,放題,燒肉,壽司? 咁就真係會錯過左好多好食既餐廳啦!呢間係尖沙咀重慶大廈地庫商場Heath商場既poke bowl絕對係貼住呢個年代既食物流行文化夏威夷POKE加入加州夏熱文化特色,對於生酮飲食或者減緊肥既各位都係一個非常適合之選餐廳設計營造一個夏威夷既感覺,顏色繽紛,充滿住海邊既特色,另外梳化位置仲放左幾隻牛油果公仔,岩晒打卡!餐廳採取自助形式,掃QRcode或者填紙落單然後需要比左錢先叫左完成落單。食材每日都係新鮮提供,而且價錢唔貴,由最平$88都已經有一碗大大碗,絕對係抵食之選。炸薯蝦 $48另外單點左個炸薯蝦食,一籃6隻,即炸上檯香噴噴。都幾特別,蝦外面既炸皮唔係平時普通上粉既炸粉醬,而係一個一個圈咁包圍住隻蝦黎炸,出黎既效果好特別之餘仲可以食到一條條既炸條口感,酥脆!蝦肉新鮮入口爽脆,炸既時間掌握得好好,連蝦尾都炸到勁脆可以食埋自選風味碗雙拼 $120(三文魚,雜錦香菇,珍珠糙飯+沙律菜,海帶芽,蟹子,豆腐,三文魚子,果仁芝麻醬)
自選風味碗雙拼(吞拿魚,慢煮雞胸,壽司飯,蟹子,香菇,鮮蟹肉,山葵乳酪醬,紫菜絲,芝麻,脆蒜片,木魚絲)餐廳既餐牌上其實有唔
炸薯蝦 $48
自選風味碗雙拼 $120
自選風味碗雙拼
餐廳既餐牌上其實有唔少已經預設好既bowl餐,如果無特定想食咩的話,餐牌上面既套餐絕對適合大家挑選
不過專員點會錯過可以自己揀自己鍾意食咩既機會!自選bowl可以選擇兩款主菜,三款副菜,配料任選,仲有6款唔同既醬汁比大家選擇
另外餐飲仲用左優惠價叫左杯牛油果奶昔,好抵飲之餘份量十足,入口勁香牛油果,口感濃厚又唔會太甜