2016-09-18
這是一間在中上環起家的夏威夷吞拿魚飯外賣店, 店內環境簡簡單單能凝做氣氛, 主要係賣一樣食材: 吞拿魚! + 米飯/ 沙拉菜, 夏威夷式午餐肉飯糰三文治,其餘的都是酒水類, 種類的確係少得令人担心佢點維生?但似乎佢又做得到, 價位大概在$90-100之間, 客人只須選唔同口味汁醬, 再揀米飯或者沙拉菜, 就完成了落單,吞拿魚腩品質有參差就一定架啦, 十隻手指有長短更何況說穿了這不過是快餐外賣店, 醬汁方面: Thai Spicy 好有香茅味, 令人感覺好泰國, Yuzu Miso 有味噌嘅咸相對壓低咗個柚子味, 重有幾粒松子仁, 配合軟綿嘅三文魚腩,魚油香中滲出陣陣松子香氣!Avocado Mayo 相對口味清淡, 全部食材一齊咬嘅時候,食到Mayo多過牛油果, 但只食件魚肉時就感覺到牛油果的存在!Wasabi Miso 這個醬汁似乎無論青芥末或者味噌都比較上薄咗d, 夏威夷式午餐肉飯糰三文治則比較夾味但唔可以期望有片脆紫菜, 因為件飯糰長期放在蒸櫃內, 這個應該是可以改善的地方, 如果即叫即做可以提升不少, 儘管這可能保持唔到傳統做法但應可改善食物的味道,這店飲品方面除了氣水就只有啤
魚油香中滲出陣陣松子香氣!
這店飲品方面除了氣水就只有啤酒了,
最近一次幫襯時發現在收銀櫃前放了兩款刺繡章仔販賣, 幾得意順手買咗一個