2021-09-04 13 瀏覽
行過見到夏威夷式嘅魚生飯,好似有好多配菜,同埋SELL 健康食物,所以試一試。香草介未熟蝦佢個飯有好多選擇,包括白飯、糙米飯、黃薑椰菜花嘅不同組 (可以一半一半)。我今次就揀左一半白飯、一半黃薑椰菜花。黃薑椰菜花唔會話好大陣辣黃薑味,口感係好散、好特別,唔鐘意食飯嘅人值得一試。主角蝦份量好多,而且隻隻口感都好彈,好鮮。另外有啲好似薯仔沙津嘅野,原來係准山粒,佢個口感係好爽,加埋介未嘅味道好清新。我地左$18半份肉,我哋揀左慢煮雞胸。另外再加$25升級個餐,有溫泉蛋、鰹魚昆布湯、一份柑桔布丁。慢煮雞胸肉一啲都唔鞋口,合格! 加埋個溫泉蛋,成個飯唔會話太乾,啲醬岩岩好。平時好少食到柑桔布丁嘅甜品,好清新,唔會話太甜。 夏威夷四重奏有辣味三文魚、經典吞拿魚、泰式蝦、牛油果。鐘意食重口味嘅人可以揀呢個,唔會失望,因為佢每一樣野嘅味都好濃好正。我最鍾意泰式蝦,醃得酸酸味味。平時都好少食醃嘅三文魚同吞拿魚,開頭會擔心會唔會唔新鮮,點知佢個啲醃料配得好夾,食落都仲食到個鮮味。總括,呢間野食物嘅選擇好多,亦有好多有驚喜嘅口味,值得一試。

香草介未熟蝦

平時好少食到柑桔布丁嘅甜品,好清新,唔會話太甜。

夏威夷四重奏

2021-08-21