2023-06-23 392 瀏覽
店舖用上霓虹燈扭字,加上懷舊風既佈置~ 呢間超型格嘅舖頭睇外面點都估唔到佢係食中式麵食特色手撕雞湯麵~  今次揀咗泰式湯底🇹🇭 青檸味好出係好酸辣醒神既味道~而且佢哋既湯底可以自選辣度同埋痲度而且都係無味精湯底,所以飲晒啲湯都唔會口乾~值得一讚手撕雞無骨啖啖肉🐥 而且肉質軟滑,加埋小小雞皮更加香。加埋一整碗海量既菜菜同瓜瓜,感覺更加健康同埋清爽~麵底可以揀兩溝米線與紅薯粉🍜有少少掺掺既感覺~一啖可以混合左米線軟熟得嚟keep 到唔會一 pat pat加埋爽而Q彈既紅薯粉,令口感更加豐富~整體成個配搭都好出色,依家諗起都流口水~留意返逢星期一二例休,唔好摸門釘呀~

2023-06-10
  • 泰式手撕雞米線