餐廳: 丸作食茶 (村南道)
資訊:

2019-07-24 70 瀏覽
夏天天氣真係熱,一出街一定要買番杯嘢飲爽一爽喉嚨,大圍火車站一出就見到一間連鎖台式飲品店 - 丸作食茶。遠處已經見到大大嘅招牌,同埋有不少客人在外面等候飲品。餐牌飲品種類分門別類列明清楚,當然要試一試他們的招牌飲品!我就點了殿堂級黑糖珍珠鮮奶,飲品賣相呈現豹紋條紋,真係打卡影相一流!飲之前先搖一搖勻,黑糖醬及鮮奶就會混合一起,估唔到佢啲黑糖珍珠真係好彈好入味,鮮奶好香滑,飲一啖都好有咬口!朋友都說黑糖珍珠黑糖奶茶味道很濃郁!很少會喝到台式飲品店有這樣高的質素,下次經過一定再試!

遠處已經見到大大嘅招牌,同埋有不少客人在外面等候飲品。

餐牌飲品種類分門別類列明清楚,當然要試一試他們的招牌飲品!

朋友都說黑糖珍珠黑糖奶茶味道很濃郁!

很少會喝到台式飲品店有這樣高的質素,下次經過一定再試!