2024-04-26 13499 瀏覽
榴槤季節又來啦,我朋友知道我好鍾意食榴槤,特登帶咗我食依間日式刺身放題店,事關佢推出咗個期間限定的馬來西亞榴槤放題,唔使$300就可以任食多款魚生和馬拉榴槤、Häagen-Dazs雪糕甜品無限續杯,真心推介刺身拼盤(角螺刺身、希靈魚、油甘魚、挪威三文魚、劍魚腩、帶子和阿根廷赤蝦)我自己最鐘意油甘魚,劍魚腩同阿根廷赤蝦,劍魚腩肉質肥美,油甘魚鮮甜嫩滑,手掌咁大隻的阿根廷赤蝦,爆高嘅蝦頭爽滑嘅蝦肉,令人欲罷不能😂榴槤要知道全世界最出名食榴槤嘅地方就係馬來西亞,而佢地有種食法就係會將個榴槤燒烤,經過燒烤既榴槤味道會更香甜,口感更順滑,兩款我哋都有食,我自己比較鍾意就咁食(即不烤)入口嫩滑細膩啖啖肉,口感奶滑肉質偏腍,當然比起你食D24就冇咁多肉,但係你而家去超市買榴槤都成舊水仲要得兩粒仔,呢個價錢食到喱個質素的榴槤放題已經回哂本和風牛柳粒牛柳粒加入咗黑椒同醬汁去炒,肉質柔軟嫩滑,好食!竹笙瑤柱蟹肉羹其實即係碗仔翅,味道偏淡,我幫大家試咗可以唔使嗌🥹蒲燒鰻魚必點,鰻魚入口Q彈,肥嫩嫩好好食蒜蓉燒生蠔蒜味香濃,蠔肉都幾大粒,夠爽甜,推介燒有機菠蘿味道偏酸,正常野~海膽手卷必點,雖然海膽味偏淡,但

阿根廷赤蝦)

榴槤

和風牛柳粒
牛柳粒加入咗黑椒同醬汁去炒,肉質柔軟嫩滑,好食!

竹笙瑤柱蟹肉羹
其實即係碗仔翅,味道偏淡,我幫大家試咗可以唔使嗌🥹

蒲燒鰻魚
必點,鰻魚入口Q彈,肥嫩嫩好好食

蒜蓉燒生蠔
蒜味香濃,蠔肉都幾大粒,夠爽甜,推介

燒有機菠蘿
味道偏酸,正常野~

海膽手卷
必點,雖然海膽味偏淡,但係呢個價錢都食到海膽都真係相當抵食,而且佢一啲都唔腥,好食!

台式地瓜球
外層酥脆,入面係芋頭蓉,幾好!

貓山王榴槤炸彈
必點,炸榴槤皮薄餡靚,一啖入口榴槤溶晒口中,讚讚

雪花牛鍋(2-3人份)
牛肉份量都好大份,湯底味道有少少似日式壽喜燒,帶少少甜味同豉油香,肥牛肉味香濃,甜而不膩,好食

芝麻雞翼
外皮炸到脆卜卜,好香口

吉列炸蠔
外層炸到金黃香脆,蠔肉肥美,蠔味十足!

鹽燒牛舌
牛舌比較薄身,入口軟嫩爽口,配啤酒一絕!

御品鮑汁燴花膠
鮑汁香濃,花膠好大塊,口感彈滑嫩口,回本必點!
2024-04-16
慶祝紀念