2020-08-01
早幾日出去做完野,真係熱到人都癲,好想飲返杯冰凍嘅野解下暑☀️回程時經過大圍我是酸奶君,見到新出咗2⃣️款夏日特飲「益生檸檬君」同「益生荔枝君」,感覺好消暑又較其他飲品健康,屋企2個小朋友都🉑️以飲少少,所以就買返去試下。2⃣️款都係用新鮮生果打成沙冰之後舖喺酸奶(乳酪)上面🍧 益生檸檬君酸酸甜甜,非常清新,一d都唔膩,夏天飲就啱曬😋2個小朋友搶住嚟飲🤣而我就比較鍾意益生荔枝君,因為佢味道非常清甜,但唔會過甜,而且仲食到粒粒荔枝肉,口感好豐富🤩下次經過再買嚟飲先🤤P.S. 當日應該係生意太好啦~大杯嘅杯蓋無曬🙈咁我唔想即時飲但又想影靚相打下卡🤪同店家溝通之後,對方用大杯整靚靚比我影完相,再幫我每杯分成2小杯拎走。真係好貼心❤️
2⃣️款都係用新鮮生果打成沙冰之後舖喺酸奶(乳酪)上面🍧