2019-08-12
出得黎尖沙咀食飯,我相信都無人唔知厚福街呢幢H8,除左位置方便之外仲係因為呢到太多野食喇!岩哂我呢啲五時花六時變嘅人,想食咩都有,H8唯一嘅缺點就係晚飯時間真係等lift都要等起碼15分鐘,所以今日我決定唔得lift,行樓梯!因為餐廳就係2樓咋😂一開lift門就見到裝修得好靚,好夏日,心情都輕鬆唔少。meun都係圖文並茂,色彩繽紛,搞到人地樣樣都想嗌😍牛油果蝦沙律我鐘意個大蝦係暖蝦,唔係雪到凍冰冰嘅牛油果超級新鮮,果肉唔會熟到爛哂👍仲有香水芒果,又香又甜同埋值得一提係個火箭菜,佢特登將火箭菜搣斷,令火箭菜的香味更出西班牙果油醉蜆見到佢用左果酒同蜆,鐘意飲酒又鐘意食蜆嘅我梗係要會一會佢喇!係冷盤黎嘅,酸酸甜甜真係好開胃蜆肉不得不提,好新鮮飽滿,同埋岩岩好熟,仲保留住啲蜆汁果酒嘅味對我黎講唔會太重,但我朋友就唔太ok喇(因為佢本人係滴酒不沾嘅)巴馬風乾燒腿伴燒烤菇黑松露醬意大利飯黑松露醬的味好出,同埋我鐘意佢唔會太濟,因為出面好多時食到的risotto 太部分都係偏向好creamy。草莓蜜桃沙冰整係睇到都覺得開心😍沙冰好濃郁,無溝水👍總括而言,食物,環境都幾唔錯,係冷氣凍左少少姐(可能係我
因為餐廳就係2樓咋😂
一開lift門就見到裝修得好靚,好夏日,心情都輕鬆唔少。
meun都係圖文並茂,色彩繽紛,搞到人地樣樣都想嗌😍
牛油果蝦沙律
我鐘意個大蝦係暖蝦,唔係雪到凍冰冰嘅
牛油果超級新鮮,果肉唔會熟到爛哂👍
仲有香水芒果,又香又甜
西班牙果油醉蜆
係冷盤黎嘅,酸酸甜甜真係好開胃
蜆肉不得不提,好新鮮飽滿,同埋岩岩好熟,仲保留住啲蜆汁
巴馬風乾燒腿伴燒烤菇黑松露醬意大利飯
草莓蜜桃沙冰
整係睇到都覺得開心😍沙冰好濃郁,無溝水👍
總括而言,食物,環境都幾唔錯,係冷氣凍左少少姐(可能係我本人怕凍😂)