2021-07-16 41 瀏覽
今日雖然好熱,但突然之間好想食辣野,所以就黎左呢間~其中一個原因係貪佢夠高層,應該會好靚景~一坐低我哋就叫咗兩杯幻彩荔枝養生花茶,都幾易入口,有洛神花打卡一流食川菜一定要食冷盤,所以我哋就叫咗涼拌麻醬生菜。佢食落去都好爽,但係麻醬有啲多,所以會有少少膩。同時我哋叫多咗一個魚皮冷盤,因為佢食落去都好爽口,所以問咗店員,原來佢哋用用桂花魚嘅魚皮,所以都值得一試,用嚟開胃一流魷魚見到好多人都推介麻辣小龍蝦,一開始我都覺得佢價錢可能有啲貴,點知佢一上到嚟,份量都好多,仲要啖啖肉,佢個醬汁有啲似咖喱魷魚超好食好鮮甜嚟到點可以唔叫酸菜魚呀最令我驚喜嘅地方係佢竟然唔太辣,仲有好多薯粉,我地都飲晒啲湯本身我個人唔食內臟,但朋友好鍾意,所以唯有叫啦~佢炸得好鬆脆,嚟到嗰陣仲係熱辣辣,重點係完全冇任何異味啊,根本就打破咗我對內臟嘅偏見食完咁多辣野,都要叫番啲菜食。我哋就叫咗個萵苣。最後梗係要叫甜品啦,就叫叫咗我最鍾意嘅糍粑佢炸得啱啱好,軟林林,超好食價錢都唔算好貴,份量都夠兩個人食有餘最後,如果大家鍾意食辣野,不放來銅鑼灣呢間餐廳試下夜晚夜景好靚,而且仲有叉電器租借,重點,門口有好多櫈俾客人坐,咁就唔使怕

一坐低我哋就叫咗兩杯幻彩荔枝養生花茶,都幾易入口,有洛神花
打卡一流

超好食好鮮甜

嚟到點可以唔叫酸菜魚呀

食完咁多辣野,都要叫番啲菜食。我哋就叫咗個萵苣。

最後梗係要叫甜品啦,就叫叫咗我最鍾意嘅糍粑
佢炸得啱啱好,軟林林,超好食
價錢都唔算好貴,份量都夠兩個人食有餘

最後,如果大家鍾意食辣野,不放來銅鑼灣呢間餐廳試下
夜晚夜景好靚,而且仲有叉電器租借,重點,門口有好多櫈俾客人坐,咁就唔使怕等位嘅時候企到攰啦