2023-07-19 126 瀏覽
夏天來臨☀️相信去選擇食凍冰冰嘅甜品🍧冇人會反對啦😊今日就介紹呢間鮮芋仙,佢係一間甜品專門店,相信大多數人都唔會陌生☺️平時行過見到任何時段都排晒長龍,今日小妹就的起心肝去試吓,好彩嘅係今日只係排咗半個鐘就可以入去堂食😬😬入到去坐低咗睇餐牌,見到款式好多,眼花撩亂😵‍💫呢間舖頭叫鮮芋仙,顧名思義以芋圓仙草為主打,所以今次就叫咗布丁Q麻糬牛奶冰💕🍧布丁Q麻糬牛奶冰 $62當店員送餐過來時,小妹同朋友俾眼前嘅景象,嚇得有少少目定口呆,份量超大,有少少超越咗兩個人嘅份量😨甜品嘅擺盤相當吸引,用刨冰砌咗一座山出黎,雲呢拿雪糕喺刨冰上面,刨冰嘅周圍擺滿冬瓜凍、小芋圓、麻糬同布甸。有種猶如富士山下嘅感覺💫至於味道方面,麻糬同冬瓜凍幾有咬口,小芋圓細細粒好QQ。布甸方面,有兩隻味,其中一隻係杏仁味,小妹真心推介👩🏻💗
[夏日綿綿冰之旅🍧✨]
夏天來臨☀️