2023-09-11
平時出街飲台式飲品店,不外乎都係茶飲/珍珠奶茶🧋,今次👧🏻就同同事買咗新開嘅蔗汁飲品,蔗汁仲要係即叫即榨,蔗汁類飲品又冇另外加糖,夠曬健康又夠創新!大家出開旺角都可以一試!另外佢地有款好特別嘅飲品 - 蔗杯美式,原來蔗汁同咖啡☕️都可以Mix埋嚟飲,下次有機會都想試下!🌟蔗打檸檬🍋+原味晶球而家好興手打檸檬茶,而呢到嘅蔗打檸檬🍋就用咗同一個原理,先用機器打檸檬再混入蔗汁。檸檬帶有少少酸澀味,同蔗汁平衡得非常之好,味道清新飲落唔會覺得太甜!🌟斑蘭椰奶雖然呢間係一間甘蔗飲品專門店,但係佢哋竟然有斑斕味飲品!斑斕味天然不造作,椰奶有濃郁椰子香🥥。杯邊仲有少量斑蘭糖漿,又有斑蘭葉做裝飾,同事激讚呢杯飲品!🌟蔗杯白桃如果鍾意有啲咬口,叫呢杯蔗杯白桃就岩曬!杯底有唔少白桃果粒,蔗汁亦混入白桃🍑,較為香甜。🌟蔗杯葡萄🍇👧🏻就叫咗蔗杯葡萄,店員先舂爛新鮮嘅提子同冰,再混入蔗汁,可以咬到提子果肉,蔗汁味亦得以保留。
🌟蔗打檸檬🍋+原味晶球
🌟斑蘭椰奶