2022-07-21
京都🎎🎏老店京榮堂嘅新線✈坐落荃灣海之戀,咁近我😽梗係要去試下啦!以Pancake為主打嘅🎐日式茶寮,木系餐桌椅予人柔和感😌,晚餐時間都要排一陣子先有位。·🍍焦糖鳳梨梳乎厘班戟 HKD$118期間限定😻必點梳乎厘班戟之一,鳳梨🍍的確別具🏖夏日氣息。新鮮鳳梨🍍甜酸交雜好開胃,夏天就係需要哩種感覺🤩!鳳梨表面🔥燒上一層焦糖,加上鳳梨啫喱及鳳梨醬,成件事好豐富🤤。梳乎厘班戟空氣感十足,禁不住輕輕搖晃下佢,動L勁過癮😄!·🐖28辛京都風咖喱吉列豬排蛋包定食 HKD$9828辛🌶意思即是用咗28種京都💥唐辛子香料製成嘅京都風咖哩🍛,所以味道夠哂香,同時又唔會好辣,好啱香港人口味👍🏻。吉列豬扒🐖幾香脆,炸粉唔會好厚,新鮮炸起咬開索索聲😚! 蛋包飯嘅🍳蛋皮好滑,6、7分熟剛剛好,帶點半生熟蛋汁好juicy!·🍤揚物 – 吉列大蝦 HKD$108凡惠顧任何揚物、燒物或人氣料理(除特盛鰻重),均可以$28加配季節前菜x2、飯團🍙/稻庭烏冬、麵豉湯🥣、時令水果🍊🍎、及日本茶🍵(冷)。飯團、麵豉湯及椰菜絲更可免費添加1次!加咗$28成個定食頓時變得好豐富😍,大蝦🍤炸至脆卜卜,外型肥嘟嘟😙,一口咬落去軟
🍍焦糖鳳梨梳乎厘班戟 HKD$118
期間限定😻必點梳乎厘班戟之一,鳳梨🍍的確別具🏖夏日氣息。
新鮮鳳梨🍍甜酸交雜好開胃,夏天就係需要哩種感覺🤩!
梳乎厘班戟空氣感十足,禁不住輕輕搖晃下佢,動L勁過癮😄!
🐖28辛京都風咖喱吉列豬排蛋包定食 HKD$98
🍤揚物 – 吉列大蝦 HKD$108
飯團、麵豉湯及椰菜絲更可免費添加1次!
加咗$28成個定食頓時變得好豐富😍,大蝦🍤炸至脆卜卜,外型肥嘟嘟😙,一口咬落去軟綿綿,好幸福嘅感覺💕!
🍵焙茶黑蜜豆乳 HKD$36
豆味來得香濃且細滑,將黑蜜⚫倒入豆乳嘅漸變層次感😻,視覺效果好治癮!
📍茶寮 京都仁王門
荃灣大河道100號海之戀商場地下G22-G23號舖