2019-12-04
有機會去到傳說中打卡聖地-西環%Arabica.飲咖啡同打卡。 基本上成間店都係打卡位,大家可以發揮大家嘅想像,盡情打卡。不過我覺得 arabica最吸引嘅賣點,都係佢哋新鮮烘焙嘅咖啡豆。而今次就叫咗兩杯 Ice latte, 如果大家想未試過%Arabica嘅可以試下混合豆, 如果飲開咖啡朋友嘅會推薦是試單品豆。%Arabica出品必屬佳品, 混合豆的Ice latte來講,奶味唔會搶咗豆味, 仲飲得出少少黑朱古力味。 飲開咖啡想試下新味道嘅,單品豆絕對滿足到你,相對果酸味會突出少少。 而甘啱好彩當日可以坐喺二樓對海景嘅座位, 可以感受一下夕陽西下嘅畫面又真係幾治療。%Arabica既簡單,絕對符合到文青嘅追求。俾到種好舒服嘅感覺 。而且人流相對較少, 如果臨近考試絕對係溫書嘅好地方。
飲咖啡同打卡。
基本上成間店都係打卡位,大家可以發揮大家嘅想像,盡情打卡。
而且人流相對較少, 如果臨近考試絕對係溫書嘅好地方。