2019-11-04
今日同班朋友在家開Party,透過whatsapp向Oyster Cove下單,要了一個6人份量嘅到會set😍首先,特別欣賞店家超級準時送貨,之前叫過其他都有延誤的情況,這間準時之餘食物即開即食,省卻準備時間;而且所有食物都好新鮮。生蠔 (9/10):有食過新鮮即開蠔嘅吃貨們都知道,即開新鮮蠔保留着海水的咸味,而且入口之後仲會有種微甜的after taste~沒想到到會食物中開定送貨的生蠔也做到同樣效果,必點呢~Scampi🦐 (9/10): 超出色,好甜好fresh,一點苦味都無,超級正!北海道活赤貝 (8/10):肉質好爽口,色澤鮮艷,就算不特別愛吃貝類的朋友也加入搶食行列😬😬馬糞海膽 (9/10): 有2板海膽,一看就知道十分新鮮,味道超鮮甜,同班朋友搶到你死我活😂😂😂;店舖仲十分細心,提供紫菜我地包海膽食,紫菜有保持乾燥,脆脆的口感配上鮮甜海膽超正😚北海道帶子刺身亦都非常鮮甜🥰加埋法國珍珠螺就真係perfect了!Oyster Cove的套餐品質絕對有保證,所有食物都好新鮮,如果淨食海鮮驚唔夠飽嘅朋友,可以加配佢哋嘅hot dishes呢~這次筆者點的龍蝦意粉🦞同松露蟹肉飯🦀,
Oyster Cove的套餐品質絕對有保證,所有食物都好新鮮,如果淨食海鮮驚唔夠飽嘅朋友,可以加配佢哋嘅hot dishes呢~這次筆者點的龍蝦意粉🦞同松露蟹肉飯🦀,都十分入味,好出色😘
Summary: 這間到會比以往吃過的都高質很多,推介給喜歡食刺身的朋友~可以舒舒服服在家等食,同時食到高級餐廳質素,超正😍😍😍