2016-09-26
雖然韓風都已經吹左好幾年而香港都開左好多唔同既韓式炸雞店不過炸雞既外賣店就好似唔多最近比同事發現公司附近開左間炸雞外賣店而且仲係由韓國人開架tim所以我地2個為食妹就即刻去試左喇因為正宗既韓式炸雞預備時間比較長所以我地一早已經拎定外賣紙Lunch前一個鐘就打定落去order甘就唔駛怕要等好耐,浪費哂d寶貴既lunch時間啦雖然間店唔似一般連銷快餐店甘modern不過入面都好乾淨企理原味炸雞(有骨) 半份 $98其實炸雞都有幾個味比你揀不過我地第一次食,就試佢個原味先店家都幾貼心,炸雞可以揀有骨或者無骨岩哂d怕麻煩,鐘意啖啖肉既朋友仔我地拎完雞行番公司都要5分鐘左右但d雞焗左一陣都依然好脆而且盒底同雞身都唔覺得好油,唔錯食落仲好juicy好滑店家仲有提供2款醬料同埋醃羅白有醬點又有配料,加埋d雞又炸得好所以食完其實都唔會覺得好heavy,正芝士紫菜飯捲 $48其實一開始覺得個飯捲有少少貴不過食完之後就覺得值 飯捲既麻油味好香好適中入面既黃瓜同紅羅白夠爽脆加埋濃郁既芝士味,成個配搭好夾真係有係韓國旅行果時食既味道我同同事都好滿意呢個lunch店主係韓國人,所以只可以用英文溝通但係佢都好ni
而香港都開左好多唔同既韓式炸雞店
不過炸雞既外賣店就好似唔多
最近比同事發現公司附近開左間炸雞外賣店
而且仲係由韓國人開架tim
所以我地2個為食妹就即刻去試左喇 因為正宗既韓式 炸雞預備時間比較長
所以我地一早已經拎定外賣紙
Lunch前一個鐘就打定落去order
甘就唔駛怕要等好耐,浪費哂d寶貴既lunch時間啦 雖然間店唔似一般連銷快餐店甘modern
不過入面都好乾淨企理 原味 炸雞(有骨) 半份 $98
其實炸雞都有幾個味比你揀
不過我地第一次食,就試佢個原味先
店家都幾貼心,炸雞可以揀有骨或者無骨
岩哂d怕麻煩,鐘意啖啖肉既朋友仔
我地拎完雞行番公司都要5分鐘左右
但d雞焗左一陣都依然好脆
而且盒底同雞身都唔覺得好油,唔錯
食落仲好juicy好滑
店家仲有提供2款醬料同埋醃羅白
有醬點又有配料,加埋d雞又炸得好
所以食完其實都唔會覺得好heavy,正 芝士紫菜飯捲 $48
其實一開始覺得個飯捲有少少貴
不過食完之後就覺得值
飯捲既麻油味好香好適中
入面既黃瓜同紅羅白夠爽脆
加埋濃郁既芝士味,成個配搭好夾
真係有係韓國旅行果時食既味道
我同同事都好滿意呢個lunch
店主係韓國人,所以只可以用英文溝通
但係佢都好nice,好熱情甘同我地介紹佢間店
佢話而家新開張期內,全店會免收加一
不過質素甘好,就第加一我都會幫襯
推薦比紅磡番工既朋友仔/街坊,呢到真係值得一試