2021-11-17 544 瀏覽
無耐之前先嚟過kerry食下午茶, 水準比想像中好所以今次再嚟~ 今次嘅主題係 「黑鑽魚子醬下午茶」。今次食係慶祝朋友生日~比起上次個下午茶份量多啲,喺OpenRice訂有八五折,所以個價錢都算抵食😆一開始訂枱嘅時候,職員態度好好,重提我使唔使寫生日牌~當日去到 ~天氣好好,好舒服,所以選擇坐出面,平日客人都唔算多,而且都隔得好開~同閨蜜傾吓計簡直一流😆而且最意外嘅係坐出面好有外國感覺 ,直接坐喺度hea一個下晝都開心~英式下午茶來講,嗰scone唔好食嘅話,成件事會扣咗一半分😂 (對我來講) ~上次食過覺得唔錯,今次都一樣味道唔錯~~今次scone 一款係原味 ,一款係冬季限定嘅糖果味~而且有四個細jam俾我哋用~另外clotted cream 都唔錯嘅(但係唔係食過最好味嘅😆)而且份量有啲小,但都可以叫職員俾多碟 。呢個下午茶,整體真係鹹點,甜點,scone都好好食,而且價錢折咗大概五百幾蚊,比起其他酒店嘅下午茶算係好抵❤️而我最最最鍾意嘅就係佢個鵝肝醬法式麵包~真係好好食,入口即溶🤤同埋呢度飲嘢有兩個鐘免費refill (但係只可以free refill同一個飲品)~揸車嚟都有
今次嘅主題係 「黑鑽魚子醬下午茶」。

一開始訂枱嘅時候,職員態度好好,重提我使唔使寫生日牌~

揸車嚟都有兩個鐘免費泊車~

唯一嘅缺點就係搭地鐵行得有啲遠~不過都值得嚟~
2021-11-09
慶祝紀念