2020-08-27
依家手機外賣app真係好方便,唔使外出就食到想食嘅嘢!今日試吓和風系列,見到呢間麵屋武藏.二天 有拉麵亦有牛肉飯,價錢又唔貴,就叫兩個餐試吓。網上外賣平台好快送到,打開竟然仲熱辣辣,好OK喎!包裝好企理,而且樣樣都分量十足,推薦!二天沾汁麵(擔擔濃湯):平時都好少食沾麵系列,果然有驚喜!材料好豐富包括有炸雞、炸豬扒加糖心蛋,啖啖肉滑而不韌,日本雞蛋蛋香濃郁。包裝底層沾麵出場,拉麵粗身煙韌適中,擔擔濃湯簡直係靈魂,剛好沾上麵上,入口有濃厚的麻香帶點點辣,立即愛上。溫泉蛋壽喜牛肉丼:牛肉丼份量簡直是重量級特盛系列,牛肉味香加上洋蔥和醬汁配合珍珠米一流!而且溫泉蛋點綴得恰到好處,極之配合牛肉丼。愛吃牛肉之人必點!武藏煎餃子🥟:餃子一共有五隻,菜肉餡料,每隻都脹卜卜,還附上我喜歡的餃子汁,外賣不失原味喎!和風蘋果沙律🥗:和風味道就是加入一些芥末香味,蘋果、青瓜、火腿條和生菜絲配合非常,沒想過這份沙律可以令人吃得越來越開胃,但結果飽到上心口。欣賞這家的外賣包裝,令食物不失賣相,送貨速度快,的確可以保持熱度,下次再幫襯!