餐廳: 元気寿司 (屯門市廣場1期)
資訊:

2022-09-05 146 瀏覽
老婆生病了😷,費事佢煮飯辛苦,就建議哩一兩日買外賣算數。最後預早一日訂咗元氣壽司🍣。我哋叫咗特選壽司盛C,原價$133,但咁啱佢做緊網上訂購外賣自取優惠,減$14,盛惠$119。另外,我哋仲加咗大切三文魚腩壽司$20、腐皮壽司$12同飛魚籽軍艦$12各一客。特選壽司盛C都算抵食,裡面有帶子壽司、赤海蝦壽司、甜蝦壽司、三文魚壽司、三文魚沙律軍艦各兩件,及蟹籽壽司同赤貝壽司各一件,總共12件。真係估佢唔到,我哋最欣賞嘅竟然係三文魚沙律軍艦,唔知係咪加咗沙律醬,所以覺得特別惹味,三文魚食落亦更加肥美嫩滑彈牙。帶子壽司都唔錯,厚身結實,味道新鮮甘甜,無乜腥味。三文魚就比較失色,薄身之餘,食落亦比較乾身嚡口。其他都不錯👌🏼。大切三文魚腩壽司亦比較失色,肉質較結實,唔夠肥美,無乜魚油香味,亦無入口即溶嘅感覺。腐皮同飛魚籽壽司則正常發揮,新鮮好食。

外賣自取