2021-01-21
天氣又凍又唔想煮飯,又冇得出去堂食咁唯有食外賣啦。咁啱今日經過見到屋企樓下原來有間食小炒小菜嘅餐廳,所以就決定試吓啦。本身我係好鍾意食牛肉嘅,天氣咁凍又想食啲辣野就叫咗個小炒黃牛肉,仔仔整完牙又唔食得其他嘢就叫過肉燥蒸蛋俾佢。呢間餐廳嘅設計都好簡單又乾淨企理仲有部自助點餐機方便快捷唔駛等好耐,等外賣期間啲員工都好有禮貌仲有同我傾幾句,出邊咁凍真係要快快手手返屋企啦。外賣來講設計其實都算係幾好,碗飯又夠多,仲要有埋紫菜蛋花湯!一打開個盒,小炒黃牛肉啲味已經攻晒出嚟,好香啲肉又好淋牛味又好濃郁,本身好怕食啲好硬身嘅肉嘅仔仔都話好好味重點係好救鑊氣!仔仔最鍾意食真係個蒸蛋啲蛋滑到即食入口已經溶咗啦,加埋啲肉操又夠濃撈飯一流呀所以好快已經清晒。整體來講我覺得以呢個價錢,真係好抵食同埋最緊要係出餐快,唔駛等咁耐!返到屋企即刻食得!我諗嚟緊可以再試佢個餐牌唔同嘅餸菜,或者等堂食開返直接去嗰度食應該會仲更加好味。