2021-09-01
CP值: 3/5 價錢 Price:- 玉米起司蛋餅Egg Cake with Cheese: $38- 九份芋圓 Taro Ball with Sweet Soup: $32- 黑糖仙草奶凍Brown Sugar Herb Jelly: $32- 白菜滷Braised Cabbage: $32- 滷味拼盤Soya Braised Pot Platter: $55- 滷雞腿肉燥飯 Soy-brewed Chicken Leg: $58 同朋友去staycation, 當然最好係叫外賣上房食啦👏🏻試左尼間台灣菜,但份量比較細,唔知係咪因為叫外賣有影響呢?🤔以示公平,所以幫佢加返少少分🤣🤣 玉米起司蛋餅:冇乜蛋味,而且個皮都好乾,起司當然都因為凍左嘅關係,係拉唔到絲嘅😅 九份芋圓:芋頭圓係有芋圓粒粒係入面嘅,加分👍🏻但地瓜圓又係冇味嘅,而且個糖水底就係得糖囉🤣有啲單調 黑糖仙草奶凍:對比起上一樣,我會推薦尼個多啲因為入面都有芋圓,而且有埋仙草同珍珠,珍珠仲好香黑糖味添👏🏻 白菜滷:份量勁細😭但味道係好嘅,入面有啲蝦乾一齊滷,所以啲娃娃菜好香好入味👍🏻 滷味拼盤:每樣野都滷得好入味👍
價錢 Price:
- 白菜滷Braised Cabbage: $32
以示公平,所以幫佢加返少少分🤣🤣
九份芋圓:芋頭圓係有芋圓粒粒係入面嘅,加分👍🏻
但地瓜圓又係冇味嘅,而且個糖水底就係得糖囉🤣有啲單調
黑糖仙草奶凍:對比起上一樣,我會推薦尼個多啲
白菜滷:份量勁細😭
滷味拼盤:每樣野都滷得好入味👍🏻
拼盤有好多種肉丸、豆乾、滷蛋等等,但每樣都係一粒起兩粒止啦🤣🤣
滷雞腿肉燥飯:雞髀肉好稔,但有少少乾
肉燥同飯嘅份量都唔少,尼樣應該係咁多樣之中CP值最高🤣🤣