2020-09-02 46 瀏覽
最新見到荃灣工廈區有間韓式外賣專間店,幾方便我返工嘅地方就試一試佢😂,質素幾好,不過只限外賣,價錢都偏高。但我覺得質素對得住價錢嘅,同韓國食嘅分別吾大🤣,特別係佢個辣炒湯年糕😍😍-韓式烤五花腩便當+韓式飲品$108烤五花腩好惹味,而且肥瘦適中,中間果層薄薄肥肉好香🤣,個燒烤醬汁必須存在!太加分,配燒肉冇得輸🤣,但份量吾算好多同大件😭,甘好食想食多d,另外有三款前菜(泡菜,蘿蔔,蔥蔥蒜)就正常發揮,飯量多,男仔食都會飽❤️🙋🏻‍♀️飲品叫左韓國米水,呢款去韓國都成日飲,正🥰-辣炒湯年糕$48湯年糕個汁同韓國食嘅味道同質感分別吾大,係冇甘辣岩番香港人口味。好鐘意佢嘅年糕好煙韌,比我係外賣食嘅更chewy😍😍!入面的魚糕份量幾多,想曬d年糕都仲有🥰,幾推介呢款小食-烤紫菜粉絲卷 $48呢個紫菜卷凍左都好好味,外面沾上薄薄的炸衣,一咬落去就好香嘅紫菜味仲有軟軟的粉絲,呢個小食我好鐘意🤓,但係得4件性價比吾高🥺-韓式炸魚糕 $ 53 炸左嘅魚糕好似台灣嘅甜不辣,甜甜地又有嚼勁,仲配左沙津醬同番茄醬任你點-Running Pig (荃灣)荃灣青山公路491-501號嘉力工業中心B座10樓18室
韓式烤五花腩便當+韓式飲品$108
飲品叫左韓國米水,呢款去韓國都成日飲,正🥰
辣炒湯年糕$48
烤紫菜粉絲卷 $48
韓式炸魚糕 $ 53

Running Pig (荃灣)
荃灣青山公路491-501號嘉力工業中心B座10樓18室
  • 韓式烤五花腩便當