2022-07-06 12 瀏覽
今日約咗個朋友去咗大角咀海富商場嗰度食下午茶😆食完行咗一陣已經要準備晚餐了😁決定買外賣返去同家人一齊食,一行出海富商場望過對面就見到周圍都有嘅錢大媽,買唔隔夜肉嘅店舖,正正隔離就有一間好出名海南雞飯同喇沙嘅外賣專門店,決定一試🤣海南雞飯,海南雞做得非常嫩滑,而且雞皮仲要好香,雞皮咬落去滑嘟嘟,雞皮與雞肉之間有一層啫喱,雞肉非常嫩滑,入口好多肉汁,配埋餐廳嘅秘製醬汁,味道更加突出,酸酸甜甜咁,又開胃又好食。另外海南雞油飯味道都好好,每粒飯完全吸收咗雞油,入口味道好香,煙煙靭靭真係好正,呢個海南雞飯真係做得好出色帆立貝喇沙,賣相非常之吸引,帆立貝仲要係好大粒,望落去就知道新鮮,另外仲有好多蜆,成個喇沙充滿著海鮮嘅味道,味道非常鮮甜,第一次食到咁好食嘅海鮮味喇沙,食到我舐舐脷。沙爹豬肉串燒,豬肉燒到啱啱好,一啲都唔會鞋 ,最緊要配上靈魂沙爹醬汁,入口味道層次好豐富,而且豬肉仲保留到肉汁,真係做到色香味俱全,一個人食完兩串都唔夠喉。馬鈴薯炸蝦卷 ,望落去真係好靚,一隻大蝦比薯仔包住,而且外面仲要炸到金黃色,咬落去脆卜卜又香口,跟住就食到蝦肉非常新鮮,爽口彈牙,估唔到薯仔包住 隻蝦食係咁好味,味

帆立貝喇沙,

沙爹豬肉串燒,
豬肉燒到啱啱好,一啲都唔會鞋 ,最緊要配上靈魂沙爹醬汁,

馬鈴薯炸蝦卷 ,
跟住就食到蝦肉非常新鮮,爽口彈牙,估唔到薯仔包住 隻蝦食係咁好味,味道非常之夾,
仲要口感好好,
配埋個甜酸醬一齊食個味道層次仲豐富。。