2021-11-27
是日外賣早餐,點知個煎蛋入面有只小小強🪳,打去舖頭叫佢換個盒比我並要求送上門,接電話個阿姐竟然問我:你係咪打開先見到有小強🪳?唔打開點會見到隻小強🪳呀!阿姐話:依家好忙,我地唔會送過去,你自己過黎換啦!What!依家你舖頭d野有問題,新做一份並送過黎都唔過份吧!你以前pack漏野都會送過黎,個阿姐急急腳話佢唔知道,跟住搵左第二個阿姐黎聽電話。第二個阿姐叫我過去換過,或者下次個餐整多份比我。依家係你d野有問題呀,態度好d好唔好!一句唔好意思都冇!我食少個煎蛋唔緊要,我晏晝拎返去比你!晏晝拎返去敏華舖頭,收銀個阿姐竟然問我依家要換d咩比你?!請問依家幾點?!我仲要你換份新既煎蛋比我做咩?一句唔好意思都冇!仲話聽唔明咩有小強🪳,我好大聲話,你地既外賣入面有小強🪳呀!!!個阿姐最後退左份煎蛋錢$6比我。一句唔好意思都冇!!!有冇搞錯呀!你地廚房衛生真係好差呀,竟然有小強🪳係食物度!要打去食環署投訴你地食物不潔!
唔打開點會見到隻小強🪳呀!
阿姐話:依家好忙,我地唔會送過去,你自己過黎換啦!