2019-06-27 249 瀏覽
呀媽一個電話叫到買料加餸就即刻諗到一間友人曾經推介既滷水店,地點超方便好近地鐵站,可以買完即刻飛快趕返屋企👍店舖雖少但款式應有盡有,價錢亦十分相宜,所以去到都要等左一陣先買到👏-☆ 滷水鴨半隻 HKD$75見到原隻滷水鴨掛左喺度,所以俾佢吸引左,一於買半隻返去試下😍 估唔到半隻份量都咁多,滿滿一大盒,滷水香味撲鼻,老闆好細心將鴨切成薄片,鴨皮滑漏肉質鮮嫩,滷水從鴨皮滲入鴨肉入面,食到啖啖滷水味,鹹味亦適中👍-另外仲叫左啲紅腸、豬耳、豬大腸同滷蛋,全部價錢加埋都唔洗50蚊,真係超級抵食!我特別鍾意豬耳同大腸,滷得非常入味,豬耳爽脆食到啖啖索索聲,大腸完全辟味實屬難得,而且質地非常軟腍唔痴牙👍👍-老闆仲附送左滷水汁同蒜泥醋俾我,佢話落少少用嚟吊味更惹味😋😋 偷偷地話俾大家知,連我平時十分醃尖聲悶既細妹都話好好食,咁肯定一定好好食,所以大家一定要去買嚟試下加多味餸啦~
呀媽一個電話叫到買料加餸
☆ 滷水鴨半隻 HKD$75
滷水鴨

2019-06-23
5 分鐘 (外賣自取)
滷水鴨
  • 滷水豬耳