2020-06-24
去朋友屋企打邊爐幫手買嘢,估唔到屋村街市都有間咁企理嘅高級火鍋材料食肆,朋友買緊野嘅同時,比我見到有個$399海陸空超級福袋,好似幾抵喎,於是我又買咗袋啦!福袋包括兩件西班牙黑毛豬扒、一件美國頂級肉眼扒、一件美國牛柳、四粒北海道帶子、兩件格陵蘭比目魚同埋一隻法國走地春雞。全部急凍真空包裝,仲有個保溫袋幫你入住,老闆話$500包送貨架,不過第一次就試吓先,如果好食下次就再order送貨啦!暫時試咗北海道帶子,都好彈牙,而且好大粒,好味!肉眼扒都好大塊,以我咁唔識煎扒黎計,個肉質都唔差,唔會太乾身,幾有牛味,都唔錯。黑毛豬扒係我近來越來越愛嘅美食,這兩塊都容易煎,唔怕韌,容易咬開,值得推介。仲有目比魚的魚肉都好滑,魚油甘香,好味。剩返嗰件牛柳都相當大,計劃做威靈頓牛柳,一定好好味㗎 !燒春雞應該可以就咁焗,相信都唔錯。我仲另外買咗1份M4和牛漢堡,諗住整個大漢堡包俾阿仔食,好期待啊!
福袋包括兩件西班牙黑毛豬扒、一件美國頂級肉眼扒、一件美國牛柳、四粒北海道帶子、兩件格陵蘭比目魚同埋一隻法國走地春雞。 全部急凍真空包裝,仲有個保溫袋幫你入住,老闆話$500包送貨架,不過第一次就試吓先,如果好食下次就再order送貨啦!
暫時試咗北海道帶子,都好彈牙,而且好大粒,好味!
仲有目比魚的魚肉都好滑,魚油甘香,好味。
剩返嗰件牛柳都相當大,計劃做威靈頓牛柳,一定好好味㗎 ! 燒春雞應該可以就咁焗,相信都唔錯。