2021-11-26 35 瀏覽
上網search到 蠔灣 呢間餐廳,睇到佢食物高質、種類又多又好吸引。因為我地全家人都好鍾意食海鮮,所以我order外賣自取返屋企一齊分享,估唔到咁都可以品嘗到 高質新鮮、世界各地時令生蠔同海鮮👍🏻店員準備時間短,而且包裝好secure。原來包裝物料可以當枱布用😌,打開後發現啲冰都無溶,咁樣就可確保海鮮新鮮、食物安全。店員介紹咗幾款生蠔俾我哋,仲好細心叫我哋從檸檬位順序排列嘅次序去食生蠔,食落真係feel到愈食愈濃味、海水味,而size都係由細到大咁食😋試咗呢啲👉🏻1️⃣ Speciales Lambert - 爽口、淡淡海水味2️⃣ Krystale - 海水味適中、有質感3️⃣ La Perle Noire - 法國黑珍珠🤩 海水味更濃,而且比較肥美4️⃣ Tarbouriech Oyster (Pinky) - 肉質厚實、口感豐富5️⃣ Gillardeau - 超肥美厚身,size最大,除咗海水味,after taste濃烈,帶有礦物味同蠔嘅甜味兩個妹妹超鍾意食蟹,所以order咗隻 法國膏蟹🦀 啲膏真係超香,混合咗蟹子後又提升咗個層次👍🏻 作為 海鮮拼盤專家,可以俾人自選拼盤內容、數量,nice

試咗呢啲👉🏻
2️⃣ Krystale - 海水味適中、有質感

作為 海鮮拼盤專家,可以俾人自選拼盤內容、數量,nice☺️

估唔到响屋企都可以嘆到高級餐廳水準嘅生蠔,之後開聖誕party🎄或者同朋友gathering 🍾我又可以再encore ,下次要試埋刺身🍣仲有其他海鮮🦞🤩
10 分鐘 (堂食)