2024-12-17 0 瀏覽
食評:元朗尋味外賣店今次我哋特登嚟到元朗尋味,呢間外賣店真係頗出名,唔少街坊都讚過佢,話佢又平又好食,今次我哋叫咗幾樣嘢:鹹魚雞粒炒飯、招牌米粉、手打牛肉餅淨食同紅燒炆腩。鹹魚雞粒炒飯鹹魚雞粒炒飯真係一絕!炒飯粒粒分明,鹹魚香氣撲鼻,雞肉粒嫩滑,搭配上青蔥,味道層次分明。每一口都有鹹魚的獨特風味,實在好味。招牌米粉招牌米粉亦唔算失望,米粉滑爽,加上豐富的配料,湯底味道濃郁,唔會太鹹,正好衝淡米粉嘅味道。每一口都讓人覺得滿足,尤其係配上少少辣椒,味道更上一層樓。手打牛肉餅淨食手打牛肉餅淨食就係個人喜好,牛肉餅果然手打得好有口感,肉質鮮嫩,味道正,搭配上醬汁,真係非常美味,無論係單吃定係配飯都好適合。紅燒炆腩至於紅燒炆腩,肉質軟腍,醬汁入味,飯上淋一層,真係好開胃。腩肉嘅油脂與醬汁結合得恰到好處,口感豐富,令人食指大動。總結今次嘅外賣體驗相當愉快,尤其係下午時段等候時間短,真係太幸運啦!有次黎等咗大半個鐘😂,下次記得打電話落單就好。總體而言,元朗尋味的食物質素高,價格又平,非常值得再來!如果你鍾意平實又好味的外賣,呢間店絕對係個好選擇!🤭
食評:元朗尋味外賣店

鹹魚雞粒炒飯