2020-03-04 150 瀏覽
與伴侶慶祝周年紀念, 今年選擇留在家中,享受二人的世界。 但這並不代表 要自己落手落腳買洗煮, 因為 連海鮮拼盤都可以外賣,只需用apps order, 然後坐定定喺屋企等外賣到, 講緊嘅係蠔灣 推出左都一陣的到會服務。 今次叫咗 二人份量的 生蠔拼盤, 內容精彩, 包括空運生蠔(10隻), 阿拉斯加長腳蟹腳, 地中海紅蝦(2隻), 車厘蜆刺身(2隻), 加拿大海膽(1板), 北海道帶子刺身(2隻) 及法國珍珠螺(4隻)。 海鮮每樣都有啲, 唔使自己再左揀右揀, 當然想再食得豐富一啲可以自製拼盤添。 透過apps就可以落單,時間地點都係自己掌握得到。 而且送貨哥哥好準時就將拼盤送到你屋企 。一打開個拼盤就已經令人十分 雀躍 , 因為海鮮拼盤的 冰盤底有發光燈帶,我同男朋友見到即刻嘩一聲! 再望埋排列得精美的海鮮, 就已經讓人禁不住要吃。 送貨哥哥教我哋要順時針地吃生蠔, 味道由淺至濃慢慢的品嚐。South Africa Rock色澤偏牛奶白, 口感 Creamy, 鹹甜適中, 海水味不會太重。 愛爾蘭石蠔 蠔肉飽滿 ,蠔味鮮甜 ,肉質爽口。 阿拉斯加長腳蟹腳 碩大肥美,全身

阿拉斯加長腳蟹腳 碩大肥美,全身啖啖肉又鮮味。

地中海紅蝦, 蝦身呈深紅色, 有手掌般大隻,蝦膏香濃甘甜, 蝦肉爽甜鮮美。

加拿大海膽 呈現新鮮的橙黃色,同樣如奶油般滑不溜口,味道甘甜鮮美。

北海道 帶子刺身 肉厚味甜, 色澤雪白,口感極緻鈾細膩。

最值得一讚既係, 店員非常準時, 呢點絕對要值得讚。 而且拼盤送到上嚟嘅時候已經有齊枱布同埋膠紙 , 食完一次過打包就可以扔掉 。價錢又包括了開蠔、送貨等等, 送到可以即刻食,唔洗再花時間自己開, 即使唔係喺餐廳進食, 嗰種貼心都係無可匹敵。