2016-07-22
收左工同朋友出尖沙咀行左陣街, 撞正今日星期五, 去邊都人多又迫, 想食個飯等位都要等, 唯有求其搵間餐廳食完就返屋企, 剛好見到依間台灣野唔洗等位, 就入去試下啦。入到店內, 差唔多張張都滿人, 一入去幸好有張枱岩岩走, 我地叫左每人一個套餐(揀一個飯/麵+一份小食+野飲)豬排肉燥飯: 肉燥味道普通, 豬排係薄身, 一塊唔算大塊, 份量適中鹽酥雞塊 (小): 因為係細份量, 所以只有三粒, 炸得酥脆唔多粉, 食入口有陣雞騷味, 味道難以接受巴東牛肉瑞士汁蔥油公仔麵: 牛肉肉質好乾身同"鞋"口, 公仔麵太過咸啦! 食左幾啖已經停左手 台灣腸 (八小片): 台灣腸切到好薄, 似食緊豬肉乾咁, 連本身腸味我都唔係好食得到飲品-冰台式奶茶: 幾大杯, 味道可以飲品-冰柑桔檸檬: 我們叫左少甜, 但都仲係好甜, 飲左幾啖已經唔想飲整體上真係唔掂, 本身店內座位都有D迫, 要我比依個價錢同我所食既野對比有D差距, 同埋有些少偏貴, 真係唔會再黎
飲品-冰台式奶茶: 幾大杯, 味道可以