終於Book到同食到啦!入到去比想像中大好多,似舊式大排檔/熟食中心幾迫真。Farewell飯十幾人訂左8:30pm,去到個侍應勁好話我地知得番最後兩煲杏汁豬肺湯(👍🏻👍🏻推介) ,即留!上枱仲會幫大家分一碗碗,呢個豬肺應該係我暫時飲過最好飲最足料😋好滑好濃又有大粒薏米,仲有成碟湯渣可以食埋。黑松露鮮蝦多士(👍🏻👍🏻推介) 必吃!係我食過最好食最鬆脆嘅蝦多士,其他地方食過通常塊包係硬,呢道係鬆脆,黎到d黑松露醬已經撲鼻,連埋蝦膠大大啖好滿足慢煮醉鮑魚(👍🏻👍🏻推介) 係凍食,好彈牙好入味,可以一開二,多d人Share抵d。蟶子肉碎生菜包(👍🏻推介) 第一次見蟶子肉撈埋落去生菜包,咬落更有口感咖哩水魷(👍🏻👍🏻推介) 好足料,咖哩好濃味入味,好岩送酒油鹽水蒸馬友(👍🏻👍🏻推介) 蒸馬友唔多地方有,所以一見就即叫。簡單做法反而食到馬友肉嘅鮮甜,魚肉又滑,油鹽水唔駛蒸魚豉油。炸子雞(👍🏻推介) 大大份好多肉,熱辣辣皮脆肉嫩,圍邊仲有堆印尼蝦片襯埋色蟹粉豆腐:蟹粉係濃味但豆腐無入味,可能只係將蟹粉醬汁淋上面?相對呢道菜就一般鐵板爆大腸金菇肥牛粉絲煲魚香茄子煲
咖哩水魷(👍🏻👍🏻推介) 好足料,咖哩好濃味入味,好岩送酒
鐵板爆大腸
金菇肥牛粉絲煲
魚香茄子煲
2024-11-29
  • 慢煮醉鮑魚,
  • 黑松露鮮蝦多士,
  • 杏汁豬肺湯,
  • 油鹽水蒸馬友,