2020-02-11 83 瀏覽
經過大埔見到呢間餐廳,有個特色甜品,就係因為咁所以被吸引咗入去! 宜家抗疫期間,大家都好concern 出去公眾地方食飯,但餐廳都做得好好,逢係有客人入去,都先要量體溫, 員工都帶曬口罩同手套, 可以講係做足防疫措施!讚呀!參考有非常多嘅選擇中式西式都有,而我揀咗西式+甜品!叫main course加十蚊就可以有埋餐湯同埋飲品, 食西餐當然要全set上啦!!都唔會吝嗇十蚊喇~杜洛黑豚扒($78)~ 豚肉其實煮得好,一啲都唔會比其他肉類比下去,香軟口感,加上香濃燒汁,yummy!! 而且選配嘅意粉口感得宜,唔會太硬或太淋。黑椒石燒紐西蘭牛扒($118)~ 本身店員問我哋要幾多成熟,我哋話要七成,店員解釋由於係石板上, 所以建議我哋要五成,以免overcooked, 好彩我哋有聽到店員建議,如果唔係就真係會過熟喇!飲品方面都叫咗一啲傳統嘅茶餐廳飲品, 抗疫期間,當然要飲檸檬嘢啦!!蘋果金寶雞蛋仔($38)~重點嚟啦!!甜品呀!! 由於係即叫即整,所以都等咗一段小時間 ,但係絕對值得,蘋果香甜細膩,雪糕香滑無比,雞蛋仔香脆可口, 三個唔同嘅口感夾埋一齊嚟食,絕對係絕配!!不枉餐廳以呢個甜品味

參考有非常多嘅選擇中式西式都有,而我揀咗西式+甜品

蘋果金寶雞蛋仔($38)~重點嚟啦!!甜品呀!! 由於係即叫即整,所以都等咗一段小時間 ,但係絕對值得,蘋果香甜細膩,雪糕香滑無比,雞蛋仔香脆可口, 三個唔同嘅口感夾埋一齊嚟食,絕對係絕配!!不枉餐廳以呢個甜品味吸引客人入店!!