2017-09-20 224 瀏覽
Isquare高層,成層都係餐廳。行下行下揀左呢間地方幾大,枱同枱之間幾闊。人流唔算好多,今日平日晚市大約六七成滿。幾光猛,坐得幾舒服!好大路既setting,佢個抽氣伸縮管係用鐵鏈鎖住, 位置容易控制,唔似平時果d咁難搞,升高左又會慢慢跌返落黎餐廳有幾個肉類嘅set揀,不過因為得兩個人,驚食唔曬,而且唔係樣樣啱食。所以最後都係單點左一牛一豬。豬腩肉都算係厚切,調味唔重。食到豬嘅原本味道,肉質嫩滑,新鮮。肥瘦平均牛腹胸調味比較重 肉質比想像中更加幼細,有驚喜!芝士炸雞(半份)都係因為兩個人嘅關係,叫咗半份就夠。芝士喺加喺面,唔係就咁調味,而且味道香濃,非常好!個炸粉稍為厚咗少少。整體嚟講都幾特別,幾好味! 值得推介!芝士蛋漿鐵鍋飯上枱既時候鐵鍋好熱,自己將芝士同蛋漿搞搞搞。本身味道有少少辣,個人覺得唔係好夠,所以自己再加韓式辣醬咁就啱啱好。個飯撈完都唔會太濕,幾好!炸洋蔥一開始要為洋蔥係一條條,黎到係一圈圈,開心!洋蔥圈熟得嚟唔會太腍,時間控制得幾好可可控。 個雪糕係雲呢拿味 如果係朱古力就perfect啦!味道都幾好,用黎做今晚既結束好好!
Isquare高層,成層都係餐廳。
行下行下揀左呢間

,升高左又會慢慢跌返落黎

豬腩肉
都算係厚切,調味唔重。
食到豬嘅原本味道,肉質嫩滑,新鮮。
肥瘦平均

牛腹胸
調味比較重 肉質比想像中更加幼細,有驚喜!

芝士炸雞(半份)
都係因為兩個人嘅關係,叫咗半份就夠。
整體嚟講都幾特別,幾好味! 值得推介!

芝士蛋漿鐵鍋飯
上枱既時候鐵鍋好熱,自己將芝士同蛋漿搞搞搞。
本身味道有少少辣,個人覺得唔係好夠,
所以自己再加韓式辣醬咁就啱啱好。
個飯撈完都唔會太濕,幾好!

炸洋蔥
一開始要為洋蔥係一條條,黎到係一圈圈,開心!
洋蔥圈熟得嚟唔會太腍,時間控制得幾好

可可控。
個雪糕係雲呢拿味
如果係朱古力就perfect啦!
味道都幾好,用黎做今晚既結束好好!
2017-09-07
  • 芝士蛋漿鐵窩飯