2020-11-16
週末去紅磡探朋友, 就搵下附近有咩買上去一齊食, 搵到呢間古祖味蛋糕, 就買新鮮蛋糕上去朋友屋企, 岩岩出爐有芝士同黑芝麻味, 貪心既我當然想試晒兩隻, 店員見我三心兩意就提議可以一種味各一半, 實在太貼心, 可以一次過試到兩個味道. 見到有十多隻味道, 而每日就有七至八款味道向唔同時段都有出爐, 可以每次黎試不同味道, 價錢$70-100. 買完一路行一路香味已經渗出, 店員話蛋糕製作時特別處理雞蛋,將蛋白同蛋黃分開打, 所以蛋糕特別鬆軟, 呢排流行古祖味蛋糕, 都試過幾間, 不過呢間真心推介值得一試. 蛋糕好鬆好Juicy易入口, 仲好有蛋香味, 並不是人工香精味製成, 不知不覺同朋友們差不多食晒咁滞, 芝士夾向蛋糕中間, 咸咸地既芝士加甜甜地蛋糕不會太漏, 芝士味香濃, 最重要系仲要流心添.睇下張相你就明白. 黑芝麻蛋糕面像雲石般加上粒粒黑芝麻, 不太甜不油膩, 系較清淡健康之選. 探完朋友要買多一舊返屋企慢慢欣賞.
探完朋友要買多一舊返屋企慢慢欣賞.