2024-05-25 2147 瀏覽
最近有個同事要離開公司, 為咗餞別佢, 我哋一行十幾人就嚟食海鮮大餐  呢間餐廳出名海鮮新鮮, 而且價錢公道, 所以好啱我哋呢班同事夾份食  我哋叫咗好多菜式, 有榨菜牛肉籠仔飯 &&& 無骨沙薑雞飯 &&& 清蒸紅蟹 &&& 花雕鮑魚 &&& 清蒸海斑 &&& 蟹膏蒸龍蝦等等  榨菜牛肉籠仔飯 係我每次嚟到必叫嘅菜式  鹹香嘅榨菜配上滑嫩嘅牛肉, 再伴以香噴噴嘅米飯, 簡直係極品  無骨沙薑雞飯 嘅賣相亦都非常吸引  雞肉新鮮啖啖肉  沙薑嘅味道好惹味, 食落好開胃  海鮮我哋叫清蒸紅蟹 &&& 花雕鮑魚 &&& 清蒸海斑 等等  啲海鮮真係超級新鮮, 肉質鮮甜, 啖啖都係鮮味  最令我哋讚不絕口嘅係 蟹膏蒸龍蝦  龍蝦嘅肉質彈牙, 蟹膏鮮甜無比, 係好正!

榨菜牛肉籠仔飯
無骨沙薑雞飯