2021-03-19
香港人最愛打邊爐,我都唔例外!仲要係食高質嘅邊爐先滿足,一直都知道新南苑私房菜好食,對上一次食已經係幾年前,今日再黎因為想打邊爐又食埋雞煲。今次係下午時間黎,因為有優惠,非常抵食!有三個套餐選擇,我哋揀咗$169蚊海鮮餐,有海鮮拼盤+任食雞煲+ 40款免費的火鍋配料任食,飲品任飲。首先食雞煲。新南苑雞煲係我食過咁多間之中最滿意,原因係雞有雞味,好新鮮!雞肉都好滑,即使係雞胸都唔會dry!味道又好夠,仲有油炸鬼脆卜卜,所以淨係雞煲都食咗兩round!之後就到打邊爐。我哋揀咗椰子雞湯底,湯底好足料,有埋紅棗、蟲草花,養生之選。海鮮拼盤真係好驚喜,除咗海鮮好新鮮之外,仲好大隻,尤其是虎蝦,聽朋友講就算係出面就咁買都要成三十幾蚊一隻。而且蝦肉好厚實爽口,正!另外就係牛肩脊肉,好爽好滑好重牛味!至於其他火鍋配料,就正正常常。深海龍躉同埋脆鯇片有得任食真係好好,好新鮮! 總括嚟講呢個價錢,可以食到咁多嘢真係抵到爆。
另外就係牛肩脊肉,好爽好滑好重牛味!
總括嚟講呢個價錢,可以食到咁多嘢真係抵到爆。