2016-06-28
我是好少玩手機既中坑,我download open rice 呢個apps都就係為左對呢間黑店表達我既不滿。西貢我成日入去玩,松記亦唔係第一次幫襯,廿年前佢出名,係因為即使佢開係後巷都叫幾乾淨,啲枱呀,調味料盤都唔會油立立。食過幾次,唔叫好味,價錢都唔平,叫做食得飽。最近果次,火都來埋。正常,車仔面,!一個面餅,之後要咩餸,逐樣加囉,比喻,十蚊一個面餅,豬皮,羅白,各樣七蚊,咪夾埋廿四蚊囉,全世界食車仔麵都係咁計架啦。啱唔啱先。我問牛腩幾錢,揾匀門口全個餐牌都無。我問個師奶服務員,又唔想答。之後收錢個師奶話:“五十”,(準確價錢我唔記得,因最反感係佢既手法)吓!牛腩幾...錢呀。佢話:“你而家叫一碗牛腩面加魚蛋,豬皮,羅白呀嗎。咪廿幾加廿幾囉。餐牌價錢鬼鬼鼠鼠。你牛腩貴,標明都好吖。你咁樣倒轉價錢來玩。算喇,好食就得,仲激氣,無味,(味精味除外),無餚過,無用花椒八角焖過。可能用現成醬料來煮。無車仔麵應有既味道,仲衰過七仔。問佢攞杯水都話無。又贵,又唔好食,招呼差,坐得唔算舒服。不會再去。
最近果次,火都來埋。
吓!牛腩幾...錢呀。
佢話:“你而家叫一碗牛腩面加魚蛋,豬皮,羅白呀嗎。
咪廿幾加廿幾囉。
問佢攞杯水都話無。
又贵,又唔好食,招呼差,坐得唔算舒服。不會再去。