2016-05-09
在深水㻉一定諗去大排擋,宜家有D熱呀!所以要去D,有冷氣地方食大排擋小菜地舖呀!係門口見到好多好多電視台演員同電台注持留影呀!其實我最深刻印象係肥仔德同陸號明嘅著餸節目!佢角色扮演係黒雪公主呀!笑爆呀😆😆😆😆!所以好想去試吓!係門口等佢執台(大約5分鐘) 係宜5分鐘已經嗦到其他食客的煲仔菜, 先聽到咋咋聲,再睇到D熱辣辣蒸氣,好有鑊氣呀!見到好多都想食,今次叫咗炸蝦球同炸豆腐😳佢個炸蝦球好好好😆😆😆😆😋😋😋😆彈牙呀!個甜酸汁剛剛好(出面好多都只係得個甜字一D酸嘅感覺都冇)😋😋😋😋,炒咗一碟辣牛肉😮連D配菜都炒得啱啱好, D青椒同紅辣椒唔會有青草味,葱炒得熟,喜歡炒到有少少雛的感覺,宜D先叫炒得入味,洋蔥炒得熟😋,咬落去係甜嘅!牛肉好琳呀!(下次我會叫辣D)青椒炒辣牛肉😋😋😋😋炸豆腐同炸蝦球😋😋😋😋甜酸汁😋😋😋😋😋😋
係門口等佢執台(大約5分鐘)
青椒炒辣牛肉😋😋😋😋 炸豆腐同炸蝦球😋😋😋😋 甜酸汁😋😋😋😋😋😋