餐廳: 魚米 (麗港城商場)
資訊:

2019-04-29 518 瀏覽
今日特登喺公司遲啲先出去,因為想去上次嗰間食唔到嘅魚米餐廳食米線。 去到魚米餐廳門口見到冇位, 所以行咗去萬寧嗰度睇一睇有冇其他嘢想買。 大約五分鐘返到去, 我見有一兩個空位,所以入咗去坐低。 我見侍應在隔離, 就叫咗個多春魚米線同埋一杯凍檸茶。大約五分鐘到,多春魚米線同埋杯檸茶走已經放在我座台那。 多春魚同埋線是分開上的, 色相都ok。 多於多春魚炸得都都幾脆同埋入味, 算係幾好食。 米線入面就有一些炸菜同埋有魚味嘅湯, 食落去都好味。 凍檸茶就一般。最後就去埋單, 就發現自己冇帶現金。 因為這裏只收現金 ,十分尷尬! 跟住就同侍應講我要去撳錢, 侍應就叫我留低一樣嘢, 我就留低了我的免堤耳機。 我算是十分的幸運了,跟住好快就上咗二樓撳完錢之後立即落下面找數。 如果呢度唔係淨係畀現金嘅話,其實我係有八達通嘅。所以下次嚟呢間餐廳嘅時候記得睇睇自己銀包有冇現金先好落單。

多春魚米線

凍檸茶

所以下次嚟呢間餐廳嘅時候記得睇睇自己銀包有冇現金先好落單。

多春魚米線