搬左屋...好耐都無寫過食評啦,不過新環境,我又可以介紹多啲新野食比大家Lu~今日無乜胃口食野,所以想食啲清啲,唔想食咁多飯喎~所以同朋友兩個去左食日本菜,我本來都係想叫下啲刺身食嫁咋,點知見到個推介牌度有秋刀魚刺身喎,即刻order左,因為每年都要等到開始轉秋啲秋刀魚先好食嫁,果然~好肥美呀!好好味呀!不過個酸汁比得太少啦~因為我一般食秋刀都唔會落芥辣,點多啲酸汁,個魚味鮮甜啲嫁~仲叫左一板加拿大海膽,好鮮甜同好甘呀,雖然加拿大海膽貴就係貴啲,不過食開海膽嘅人我諗都應該會鍾意加拿大海膽多啲~之但係哩度嘅海膽都夠大同埋夠新鮮,咁貴幾拾蚊都ok嘅,食得放心呀嘛!之後仲有帶子刺身,好大塊呀,一開左六都仲咁厚,而且好新鮮同埋鮮甜,但都係唔及個加拿大海膽囉!最後叫埋個蔥花拖羅小卷,味道一般般啦,無咩特別,不過咁嘅份量我地兩個食到剛剛好囉,唔錯!我都幾鍾意哩間日本餐廳哩感覺嫁,唔似得有啲貴到不得了,入到去好似要扮晒野咁,去平啲果啲呢刺身選擇又少喎~而哩間裝修唔豪華,服務都唔係話好fine,但係就價錢合理而且舒服無咁拘謹,可以食得開懷啲囉!

蔥花拖羅小卷
秋刀刺身同海膽最正!
2011-08-27
蔥花拖羅小卷
秋刀刺身同海膽最正!
  • 燒青花魚