2024-02-27
名門商務聚餐四人套餐$2280名門所有點心手工製作、烹飪技巧,要求亦非常高!將高級中菜帶入去唔同嘅菜式、菜單亦可以按照自己喜好程序而進行修改、獨特嘅中菜餐廳必選!火瞳雞燉湯:雞仔經過長時間熬製、鮮香味美!湯料非常豐富、雞湯鮮嫩、雞湯濃度足夠!味道自然。生煎鯪魚餅:鯪魚肉鮮嫩彈牙、完全唔會有魚骨嘅感覺!唔需要加醬料已經好好食好香口!砵酒焗桶蠔:桶蠔鮮甜肥美、再配合砵酒焗更加香鮮、大大隻口感超正!再配合特製醬汁喺皮上、味道獨特!鑲鑽黃金蝦:已經退殻既蝦、再拆咗肉、味道鮮香香口!餐廳非常細心,除咗容易食用之外、更加係啖啖肉!再配合蛋黃鹹香、味道真係非常出眾!黃金蝦多士:非常重料用咗五個鹹蛋黃製作蝦滑放喺多士入面再炸到極脆、真係極具誘惑!古法#豉油雞雞肉質地嫩滑,再配合特製醬油好好食🤤名門招牌炒飯;醜到非常有飯香每粒飯都充滿彈性、再加上叉燒蝦仁等等材料味道非常開胃!上湯浸時蔬點解金華火腿再襯托湯底時蔬、味道清淡,自然養生!最後係冰鎮鮑魚:利用咗燒汁芥末醬、鮑魚比較巨型需要用叉去分件、鮑魚非常彈滑、味道好特別!甜品木瓜燉雪耳:新鮮烹煮木瓜嫩滑,要份量亦都一啲都唔少!再配上生磨蛋白杏仁茶、杏仁茶非
鑲鑽黃金蝦:
黃金蝦多士:
古法#豉油雞
雞肉質地嫩滑,再配合特製醬油好好食🤤
名門招牌炒飯;
上湯浸時蔬
點解金華火腿再襯托湯底時蔬、味道清淡,自然養生!
甜品木瓜燉雪耳:新鮮烹煮木瓜嫩滑,要份量亦都一啲都唔少!再配上生磨蛋白杏仁茶、杏仁茶非常之香!
今次湯同餅 upgrade 左變咗燉雞湯同埋煎釀鯪魚餅!更加令人驚喜!
名門私房菜
灣仔區灣仔道83號2樓