黎到手工啤專門店,聽個名已經feel到應該幾專業😂店員主動為我地簡單介紹一下menu, 令我地有初步了解。 個人幾中意飲黑啤,所以都揀左一杯黑啤試下岩吾岩feel , Red Eye Flight(咖啡,烘焙,朱古力,幼滑,苦澀) 200ml $48好似比我平時飲開既黑啤味更濃🤔 咖啡味更突出👍🏼我中意黑啤既原因就係因為有咖啡味😋 店員建議我飲完呢杯可以追加一杯濃度更強既黑啤,不過我已經覺得夠了🙈Nitro Matcha Latte (氮氣抹茶拿鐵) 330ml $68 面頭有層厚厚的奶泡,甜左些少,抹茶味濃郁,同平時飲開既抹茶拿鐵分別吾大,係好飲的。爺爺滷水豬腳 $42 好香麻油味!豬腳肉好彈牙,幾好味,不過再辣多少少相信會更野味,呢個送酒一流,下次想食滷水豬耳。慢煮穀飼豬扒配青蘋果蓉 $83慢煮豬扒一向同蘋果夾,不過我係第一次食配青蘋果蓉,味道好清新!豬扒肉質軟腍,味道似食緊乳豬😂 係好食既。慢煮雞上腿配微辣義式鮮茄醬 $83呢個賣相最靚!😍 見到都覺得好食,食落味道好豐富!鮮茄醬令人好開胃,雞腿切成圓塊,方便進食👍🏼 底下有薯蓉,全部一齊放入口,係享受呀!😋 不過吾係微辣而係頗辣
黎到手工啤專門店,聽個名已經feel到應該幾專業😂
店員主動為我地簡單介紹一下menu, 令我地有初步了解。
個人幾中意飲黑啤,所以都揀左一杯黑啤試下岩吾岩feel ,

慢煮穀飼豬扒配青蘋果蓉 $83

慢煮雞上腿配微辣義式鮮茄醬 $83
呢個賣相最靚!😍 見到都覺得好食,食落味道好豐富!鮮茄醬令人好開胃,雞腿切成圓塊,方便進食👍🏼 底下有薯蓉,全部一齊放入口,係享受呀!😋 不過吾係微辣而係頗辣囉🙊

自家煙燻BB豬肋骨用上自家調配香料 $88
份量算大!豬助骨肉吾會靭,味道調得吾錯,薯角炸得好香脆!好薯仔既感覺😍如果多幾舊就好喇!哈哈
總結黎講,好中意呢間餐廳既慢煮菜式👍🏼