2022-08-15
近年茹素嘅朋友仔越來越多😙佢哋都不約而同提過出邊食肆嘅選擇唔多😌所以今日就嚟介紹下呢間素食者「樂園」,位處銅鑼灣核心地帶👍🏻素食自助餐水準口碑兼具🥺主打明爐素叉燒、厚切刺身,加上種類繁多嘅主題熱盤,多達70款多國菜式,梗有一款吸引到你☺️入到餐廳感覺光猛闊落😗用餐環境清雅舒適。放置食物嘅區域通道容許三個人平排而過,成個用餐體驗俐落大方😜傳統素食嘅選擇必不可少,以下想特別推介吓我哋試過覺得唔錯嘅新派素食🤩🤩🥢蠔皇素鮑魚鮑魚以前菜方式送上☺️選擇好自己鍾意嘅主菜之後,埋位就可以享受到成枱美食😝鮑魚口感同菇菌類相似,比較爽口😙芡汁濃稠容易做到掛汁效果😋🥢明爐素叉燒、酥炸豬扒餐廳致力將素食材料,雕琢成唔同精美菜式😎好似明爐素叉燒,外皮真係經過火炙😚焦脆外皮、蜜味豉油汁嘅素肉😌味道媲美港式傳統叉燒,真係令人喜出望外🤩日式豬扒以沙律醬點綴,素肉口感煙韌,仲食到滲出嘅肉汁。大改我對素食嘅印象🥳🥢壽司、魚生卷物以蒟蒻作為主要材料😙模擬出鮑片、三文魚、吞拿魚等雜錦刺身☺️其中鮑片魚生壽司煙韌彈牙,口感出色😗😝👍🏻👍🏻
🥢蠔皇素鮑魚
🥢明爐素叉燒、酥炸豬扒
🥢壽司、魚生卷物