2022-05-15 52 瀏覽
誤打誤撞嚟咗呢度覓食,估唔到裝修風格幾有老香港情懷,地方寬闊,環境舒適,選址位於朗豪坊附近,嘢食種類超級多😹中式、西式、台式等等👍🏻▪️鹽酥雞扒肉燥拌麵 $58鹽酥雞扒食落好crispy,雞扒最怕會鞋呢個完全無🐔兼且夠曬大塊,食極都仲有;另外肉燥都幾入味,以瘦肉為主,唔太多肥肉,麵質軟硬適中,好味😋▪️特式台灣牛肉湯麵 $60呢個超級高質,味道有少少似康師傅個紅燒牛肉麵🐂湯底牛味滿滿超級濃郁;牛肉鮮嫩入味為數不少👍🏻今次揀選米粉更加配搭呢個湯底,忍唔住湯口都飲咗一大半。▪️炸黃金鳳尾蝦 $38以薯仔絲一圈圈包裹住鳳尾蝦🥔蝦夠哂彈牙,同薯仔呢個配搭好夾!睇得出呢道菜嘅心思同廚師嘅手藝。▪鹽酥蚵仔 $38鮮甜嘅新鮮蠔仔無落任何調味🦪食得出當中個鮮味,不過我就覺得可以落少少鹽調一調個鮮味就會更為出色🧂-▪️台式炭燒烏龍紅茶 $21飲落去帶有濃郁煙燻味嘅炭燒紅茶☕️,飲落清清地好👍🏻-▪️綠茶紅豆冰 $25帶有少少苦澀味絲滑嘅綠茶鮮奶🍵再配搭埋香甜綿滑紅豆🫘
誤打誤撞嚟咗呢度覓食,估唔到裝修風格幾有老香港情懷

▪️鹽酥雞扒肉燥拌麵 $58

▪️特式台灣牛肉湯麵 $60

▪️炸黃金鳳尾蝦 $38

▪鹽酥蚵仔 $38
▪️台式炭燒烏龍紅茶 $21
飲落去帶有濃郁煙燻味嘅炭燒紅茶☕️,飲落清清地好👍🏻
▪️綠茶紅豆冰 $25
帶有少少苦澀味絲滑嘅綠茶鮮奶🍵再配搭埋香甜綿滑紅豆🫘