2015-10-08
雨天的日子,天陰陰,令人悶悶的,幾個同事一齊出去醫肚悶悶的天氣就去試下新野。點了幾款食物sharing~ : )呢到麵食有分size, 大、小、珍寶份量∼「慶麵」(大) $48奶白色豬骨湯底 ,配菜有豆卜 、蘿白、京蔥、雲吞、肉碎,先試湯底是不油膩的豬骨湯底,不錯,嚐一啖有點煮家feel ,成個麵中的亮點係雲吞,一碗4隻,皮薄又夠滑,餡料菜肉,肉汁豐富,而麵底方面就差左小小,麵質林身無口感。「肉燥湯麵」 $38同樣點了大份量,肉燥湯麵的湯底比慶麵濃會濃一些,帶鮮味一點,湯麵中肉燥份量不少,調味不錯,呢到食物不會太濃味,感覺健康,食完唔會令人口渴。豆漿加$4「小籠包 $32」4隻即叫即制,皮薄內餡汁多,小籠包皮薄得黎,唔會容易穿,值得一讚,推介之一。「爆汁生煎包 $26 」3隻同事們大愛之一,生煎包汁多,外層煎得香口,肉同包比例good , 我就都係鍾意小籠包多d^^ (各花入各眼啦)
悶悶的天氣就去試下新野。
點了幾款食物sharing~ : )
呢到麵食有分size, 大、小、珍寶份量∼
「慶麵」(大) $48
奶白色豬骨湯底 ,配菜有豆卜 、蘿白、京蔥、雲吞、肉碎,先試湯底是不油膩的豬骨湯底,不錯,嚐一啖有點煮家feel ,成個麵中的亮點係雲吞,一碗4隻,皮薄又夠滑,餡料菜肉,肉汁豐富,而麵底方面就差左小小,麵質林身無口感。 「肉燥湯麵」 $38
同樣點了大份量,肉燥湯麵的湯底比慶麵濃會濃一些,帶鮮味一點,湯麵中肉燥份量不少,調味不錯,呢到食物不會太濃味,感覺健康,食完唔會令人口渴。 豆漿加$4 「小籠包 $32」4隻
即叫即制,皮薄內餡汁多,小籠包皮薄得黎,唔會容易穿,值得一讚,推介之一。 「爆汁生煎包 $26 」3隻