2018-10-19
冷壓果汁同一般鮮榨果汁不同之處除咗貴之外,就係冷壓方式能夠保留蔬果完整嘅高纖、酵素、維他命、礦物質等等係果汁裡面,而且卡路里含量較低,可以更易被腸道吸收。我深明呢個好處,但坊間冷壓果汁專門店真係唔多囉! 上個月就比我發現呢間冷壓果汁專門店,咁就一定要去買嚟飲吓啦,我第一眼就睇中咗“排毒美顏、消除疲勞”嘅「百香果」,果汁溫度唔會似一般飲嗰喲加咗冰咁凍,入口清甜帶酸酸百香果果籽,好醒神呀!👍🏼👍🏼 跟住我每星期經過都去買不同款式嘅冷壓果汁嚟試,分別有:“去水腫、生津潤燥”嘅「紅寶石」👍🏼👍🏼,“延緩衰老、補血養顏”嘅「紅菜頭混合」👍🏼👍🏼👍🏼,“抗氧、防癌”嘅「蕃茄蘋果」🍅🍎,“化痰止咳、清肝明目”嘅「羅漢果」👍🏼,“抗氧化之王者”嘅「巴西莓」👍🏼👍🏼👍🏼,“傷風感冒特效”嘅「風寒」👍🏼👍🏼等等⋯⋯😋😋😋“抗氧化之王者”嘅「巴西莓」“傷風感冒特效”嘅「風寒」
跟住我每星期經過都去買不同款式嘅冷壓果汁嚟試,分別有:“去水腫、生津潤燥”嘅「紅寶石」👍🏼👍🏼,“延緩衰老、補血養顏”嘅「紅菜頭混合」👍🏼👍🏼👍🏼,“抗氧、防癌”嘅「蕃茄蘋果」🍅🍎,“化痰止咳、清肝明目”嘅「羅漢果」👍🏼,“抗氧化之王者”嘅「巴西莓」👍🏼👍🏼👍🏼,“傷風感冒特效”嘅「風寒」👍🏼👍🏼等等⋯⋯😋😋😋 “抗氧化之王者”嘅「巴西莓」 “傷風感冒特效”嘅「風寒」