2021-09-14 111 瀏覽
本來想去試一下感覺超值的午市3人套餐。最後竟然去左食晚餐我估大部份人去食川菜都會點酸菜魚或者水煮菜式。我都唔例外。首先我覺得酸菜魚的湯,可以再多點花椒的香味去平衡酸菜的咸味。另外,主角桂花魚的肉出奇地唔滑,是切得太厚的原故嗎?還是煮太久呢?因為份量頗多,然後點的其他菜式基本上同時間出現,所以酸菜魚食了一半就涼了。如果用微火熱著比較好同時上菜的有兩個前菜,蒜泥白肉同埋鲜椒海鮮滙。兩個冷盤都比較出色。海鮮滙係當晚我最like的菜色。簡單的辣椒加醬油就幫小海鲜提鲜。而白肉質地滑而搭配的醬料都好惹味,就係蒜味有點不足。最後一道菜乾煸四季豆,都炒得幾香口,唔會太咸。就是有點貴最後點了冰粉,老實講冇乜特別,又唔凍又唔覺得解辣。。後話:其實服務唔錯(會自動加茶),餐廳裝潢都幾靚,又有維港景。不過臨走前好似見到不速之客在玻璃牆上百葉簾上走過,都是眼不見為乾淨
本來想去試一下感覺超值的午市3人套餐。最後竟然去左食晚餐

我估大部份人去食川菜都會點酸菜魚或者水煮菜式。我都唔例外

最後一道菜乾煸四季豆,都炒得幾香口,唔會太咸。就是有點貴

最後點了冰粉,老實講冇乜特別,又唔凍又唔覺得解辣。。

2021-09-11
用餐優惠