2024-09-09
今日想食得健康啲就去咗一間可以食poke bowl既餐廳,地點都非常之方便,喺油麻地旺角中間,見到人潮滿滿既我,決定排一排隊試一試😍😍和風牛肉丼(糖心蛋)$69餐廳仲有日式丼飯提供,就揀咗個牛丼,就咁一望牛嘅份量好多,而且個糖心蛋好吸引😆😆牛肉軟嫩亦都充滿着汁,配埋飯一齊食一流每日前菜+三文魚豆腐昆布湯$18今日嘅前菜係螺肉份量都幾多,而海帶湯幾好飲,唔算太鹹😛加州風味碗 $98 加泡菜$6呢個配料好多,滿足為食嘅我,而佢可以揀壽司飯或沙律菜又或者一半飯一半菜🥬,適合一啲健康嘅人士自己選擇。入邊主要有三文魚、青瓜、車厘茄、蛋絲🥚等,仲配埋日式胡麻醬,我就將醬另上,咁就可以以自己鍾意落幾多就落幾多,呢點非常之值得讚。三文魚好大粒厚切非常新鮮,食極都仲有,而車厘茄都爽口,而上邊有嗰啲紫菜絲、木魚絲就增添咗成個豐富飯層次感🍚Oreo 曲奇奶昔$40🥤飲落去滿滿嘅Oreo,沙冰質地,飲落岩岩好,唔算太甜🤩PokéToké (旺角)旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖
和風牛肉丼(糖心蛋)$69
每日前菜+三文魚豆腐昆布湯$18
今日嘅前菜係螺肉份量都幾多,而海帶湯幾好飲,唔算太鹹😛
加州風味碗 $98 加泡菜$6
Oreo 曲奇奶昔$40🥤
飲落去滿滿嘅Oreo,沙冰質地,飲落岩岩好,唔算太甜🤩
PokéToké (旺角)
旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖